4 januari 2014

"Fulast i världen" av Ingrid Olsson

Fulast i världen (kartonnage)

ISBN: 9789129688061
Utgiven: 2013
Sidor: 216.

Kommentar: Jag tyckte om den här boken, man tappade aldrig lusten att läsa, man ville bara läsa mer och mer. I boken får man följa Simon och Siw som är då kär i varandra men på grund av att hon är cool och han är utanför kan de inte vara med varandra. Jag vill verkligen säga att det inte är sant men det är det och det är just det Ingrid försöker visa hur tufft det kan vara och jag tycker hon har lyckats jättebra!

Handling: Simon vet hur knuffar och armbågar känns, men inte hur man ger igen. Och han vet hur det känns att längta sönder sig efter någon som inte längtar tillbaka.

Siw skäms för allt – sitt namn, sin familj, sig själv. Hon vet också hur det känns att längta sönder sig – men efter någon hon inte borde längta efter.

Simon och Siw träffas på sommarlovet mellan åttan och nian och blir kära, men när semestern är slut tappar de kontakten. Första dagen i skolan kan Siw knappt tro sina ögon – Simon står i dörren och ska börja i hennes klass. Det hade kunnat vara helt fantastiskt, men coola Evelina bestämmer att Simon är ful och en tönt som man inte kan vara med. Siw förstår att hon måste glömma Simon – ju fortare, desto bättre. De fula och konstiga får hitta andra fula och konstiga att vara med. Det är så världen fungerar, det är inte hennes fel. 


Betyg: 3/5
om ni tycker denna var bra och har läst finns det många andra böcker av Ingrid Olsson. 
p.s nu är det slut med recensioner varje dag och ska läsa en riktig tjockis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar